i2

Øivind Larsen

Utstilling – den ultimate kommunikasjonsform?

Michael 2011;8: 416.

På Norsk Teknisk Museum i Oslo er det i 2011 og 2012 en utstilling om hjernen og hjerneforskning, kalt Mind Gap. Det er en bemerkelsesverdig opplevelse å se denne utstillingen, og den etterlater tanker, ikke bare om temaet, nemlig hjernen, men også om selve formidlingen.

Det er spesialister på scenekunst som har stått bak presentasjonen, Robert Wilson og Serge von Arx. Det står en advarsel om at utstillingen ikke egner seg for personer med klaustrofobi, og det er så. Den besøkende blir liksom lukket inn i hjernen! Især hvis du går alene, er det selsomt. I halvmørket skimter man kjente og ukjente strukturer, men også skjermer med faglig informasjon – og levende laboratorierotter som minner om forskningens mangfoldighet.

For den kommunikasjonsinteresserte: Blir det her vel mye kommunikasjon på bekostning av temaet? Se selv! Du vil ikke angre!

Øivind Larsen

Institutt for helse og samfunn

Universitetet i Oslo

oivind.larsen@medisin.uio.no

Foto: Ø. Larsen

Foto: Ø. Larsen